top of page
  • Mădălina Zamfir

Mesajul domnului secretar de stat în Ministerul Educației, profesor Sorin Ion, la deschiderea ONLLR

Prezent la festivitatea de deschidere, Sorin Ion, Ministrul secretar de Stat în Ministerul Educației, totodată, Inspector General al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, în anii 2011-2012, 2015-2019, 2019-2020, a ținut să precizeze că „reorganizarea olimpiadelor școlare a fost una dintre prioritățile Ministerului Educației după doi ani de pandemie”.

Redăm o secvență din mesajul transmis, acesta putând fi citit integral aici.


„De fapt, unul dintre scopurile Ministerului Educației, pe care astăzi, aici, îl reprezint, a fost, în acest an: 1. să țină copiii cât mai mult la școală și 2. să reorganizăm olimpiadele școlare care, cu siguranță, ne-au lipsit. Au fost tot felul de încercări, olimpiade organizate online, mai mult sau mai puțin reușite, dar cred că nimic nu se compară cu emoția voastră de a fi prezenți fizic, unul în fața celuilalt, pentru a vă dovedi puterile.


Vă invit acum să vă imaginați o coloană cam de aici până la Giurgiu! Dragi copii din sală, sunteți în primii metri din acea coloană! (Aplauze în sală) Ca să fiți conștienți de valoarea pe care o aveți! Sunteți în primii metri! (Aplauze în sală) Și mai faceți un exercițiu de imaginație, cum că această coloană este, de fapt, o coadă la un magazin unde se distribuie șanse în viață! Sunteți primii acolo! Oricât de puține șanse ar fi, voi le veți prinde! Și asta înseamnă că nu contează foarte mult ce loc veți obține în următoarele zile, contează că sunteți aici, acum, și că sunteți cei mai buni din generația voastră! Vă felicit!


Vă felicit, dragi părinți, că i-ați crescut, și dragi profesori, că i-ați educat! Succes tuturor!”


Radio Minisat



59 views

Recent Posts

See All
bottom of page