top of page
  • Comisia de organizare

În atenția candidaților...

Concurenții sunt informaţi asupra următoarelor prevederi din OME nr. 3035/2012, cu modificările și completările ulterioare, privind Metodologia de organizare şi desfăşurare a competițiilor școlare, și ale Regulamenul specific nr. 26121/01.03.2022:


(1) Se interzice concurenților să introducă în sălile de concurs ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi alte asemenea obiecte, concurenții având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale, stabilită de comisia centrală în acest scop.


(2) Concurenţii care refuză depozitarea obiectelor menţionate la alin. (1) în sala stabilită de comisie în acest scop nu sunt primiţi în concurs.


(3) Se interzice concurenților să aibă, în sălile de concurs, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălţăminte, în penare şi alte asemenea obiecte ori în băncile în care sunt aşezaţi în sălile de concurs orice fel de lucrări: manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor concurenți etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.


4) Se interzice concurenților să aibă, în sălile de concurs, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălţăminte, în penare şi alte asemenea obiecte sau în băncile în care sunt aşezaţi în sălile de concurs telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la reţele de socializare, care ar putea fi utilizate în rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare cu alţi concurenți/asistenţi din centrul de concurs sau cu exteriorul.


(5) Se interzice concurenților să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.


(6) Nerespectarea dispozițiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de concurs, indiferent dacă materialele au fost folosite sau nu, precum și frauda sau tentativa de fraudă duc la eliminarea din concurs a candidatului de către președintele comisiei.


(7) Candidaţii eliminaţi din concurs pierd dreptul de participare la olimpiadele școlare din anul școlar următor.


(8) Înainte de începerea probelor, asistenţii prezintă candidaţilor prevederile metodologice legate de organizarea şi desfăşurarea corectă a concursului şi prevederile alin. (1) - (7) şi le solicită să predea toate eventualele materiale şi obiecte care, potrivit reglementărilor în vigoare, sunt interzise în sala de concurs.


(9) După parcurgerea paşilor menţionaţi la alin. (8), candidaţii vor semna un proces-verbal în care se regăsesc prevederile alin. (1) - (7) şi menţiunea că ştiu că nerespectarea regulilor menţionate la alin. (3) - (5) are drept consecinţă măsurile menţionate la alin. (6) şi (7).


ATENȚIE!

Subiectele vor conține două SETURI:

- SETUL 1: subiectele I și II;

- SETUL 2: subiectul III.


- Pentru elaborarea lucrării scrise, elevii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor folosesc numai creion negru.

- Elevii care doresc să corecteze o greșeală taie fiecare rând din pasajul greşit cu o linie orizontală.

- În timpul desfăşurării probei scrise elevii nu comunică în nici un fel între ei.

- La expirarea celor 3 ore acordate, elevii predau lucrările în faza în care se află, fiind interzisă depășirea timpului stabilit. Trei elevi rămân în sală până la predarea ultimei lucrări.

400 views

Recent Posts

See All

Proba orală - miercuri, 20.04.2022 - repartizarea pe săli

Proba orală se va susține tot la Colegiul Național „Ienăchiță Văcărescu”, Târgoviște. Pentru eficientizarea activității, elevii sunt rugați să vină la colegiu cu 30 de minute înainte de ora programată

Proba scrisă - marți, 19.04.2022

Proba scrisă se susține la Colegiul Naţional „Ienăchiță Văcărescu”, marți, 19.04.2022, începând cu ora 10.00. Durează 3 ore pentru toate clasele. Toţi candidaţii sunt aşteptaţi în sălile de concurs în

bottom of page